1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya elektrik şebeke dengesi için önlemleri arttırdı

Almanya elektrik şebeke dengesi için önlemleri arttırdı

Geçen yıl Almanya elektrik şebeke sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle BNetzA, elektrik arz talep dengesini sağlamak için finansal teşvikleri arttırıp ceza sistemi getirdi.

Almanya elektrik şebeke dengesi için önlemleri arttırdı

Enerji Günlüğü - Geçen yıl Almanya elektrik şebeke sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle BNetzA, elektrik arz talep dengesini sağlamak için finansal teşvikleri arttırıp ceza sistemi getirdi.

Almanya Federal Ağ Ajansı (Bundesnetzagentur) Haziran 2019'da Alman elektrik şebeke sisteminde üç gün boyunca yaşanan ciddi sorunları denetledi ve beş şirketin dengeleme grubu yöneticileri olarak sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğini tespit etti. Bunun üzerine BNetzA, enerji dengeleme fiyatı belirlemede yeni bir hesaplama yöntemini geliştirdi. Dengeleme enerji pazarından elektrik kullanan bir piyasa oyuncusunun fiyatı artık önümüzdeki dönemde güç piyasasında saatlik işlem fiyatları yerine iletim sistemi operatörleri (TSO) tarafından hesaplanan yeni bir fiyat endeksine dayanacak. Ayrıca piyasa oyuncuları, vaat ettiklerinden daha az elektrik sağlıyorlarsa ek ücret ödemek zorunda kalacaklar.

AJANSTAN HAVUÇ SOPA ÖNLEMLERİ

Ajansın şebekede arz ve talep dengesini sağlamak için aldığı birkaç önlemin sonuncusu olan bu yeni konsept, piyasa oyuncularına güç şebekesini dengelemek için gereken doğru miktarda elektrik sağlamaları için daha güçlü bir finansal teşvik sağlıyor.

Ajans aynı zamanda şebekede dengesizliklere yol açabilecek olası piyasa manipülasyonlarının olup olmadığını tespit için ön araştırmalar yürütüyor. Bazı piyasa katılımcılarının, gerçekten elde etmek veya üretmek niyetinde olmadan, gün içi piyasasında kasıtlı olarak çok yüksek fiyatlarla elektrik satıp satmadığını bulmayı amaçlıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler