1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya elektrikli otomobil hedefini ıskalayabilir

Almanya elektrikli otomobil hedefini ıskalayabilir

Enerji Günlüğü – Almanya’nın 2020 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobili yollara çıkarma hedefine büyük bir olasılıkla ulaşamayacağı ifade...

Almanya elektrikli otomobil hedefini ıskalayabilir

Enerji Günlüğü – Almanya’nın 2020 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobili yollara çıkarma hedefine büyük bir olasılıkla ulaşamayacağı ifade edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın hükümetin ortaya koyduğu 2020 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobilin yollara çıkması hedefini büyük olasılıkla kaçıracağını söyledi. Merkel, CDU/CSU üyesi parlamenterler ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, "Şu anda bu hedefi başaramayacağımız görünüyor" dedi.

Almanya'da elektrikli otomobil satışları geçen yıl uygulamaya konan yüksek indirimlere rağmen cansız. 2016'da 80 binden daha az elektrikli otomobil satıldı. Elektrikli otomobil satışlarının cansızlığına neden olarak, göreceli olarak yüksek fiyatlar, sınırlı sürüş mesafesi ve şarj istasyonu sayısının düşük kalması etkili. 2016'da Avrupa genelinde elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 7.400 oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler