1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Almanya enerji şirketlerini kamulaştırabilecek

Almanya enerji şirketlerini kamulaştırabilecek

Almanya’da enerji güvenliği tehdit altına girdiğinde hükümete enerji şirketlerini millileştirme imkanı sağlayan yasa değişikliği yapıldı.

Almanya enerji şirketlerini kamulaştırabilecek

Enerji Günlüğü - Almanya'da Bakanlar Kurulu enerji şirketlerinin millileştirilmesi yönünde yasal düzenlemeye onay verdi.

Almanya Ukrayna işgali ardından Rusya'ya enerji bağımlılığını kademeli olarak sona erdirmek ve bu kapsamda enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı. Almanya'da Bakanlar Kurulu, acil bir durumda enerji güvenliğinin sağlanması için başvurulacak son çare olarak enerji şirketlerinin millileştirilmesine imkan veren bir yasa değişikliğine onay verdi.  Yasa değişikliği Alman hükümetine enerji güvenliği tehdit altına girdiğinde enerji şirketlerini kayyum yönetimine alma imkanı sağlayacak. 

DAHA KÖTÜ DURUMLAR İÇİN HAZIRLIK

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck yaptığı açıklamada, "Enerji fiyatları yüksek, belirsizlik yüksek ve riskler ortada. Bu nedenle durumun kötüleşmesine karşı hazır olmalıyız" diye konuştu.  

POLONYA İLE PETROLDE İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞTİRİLECEK

Habeck ayrıca, Rusya’dan petrol ithalatını azaltma hedefi kapsamında petrol ithalatı için alternatif rotalar geliştirmede Polonya ile işbirliğini derinleştirmek istediklerini de kaydetti.

YÜZER LNG TERMİNALİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Öte yandan Almanya doğal gaz arz güvenliğini sağlamak için çalışmalarını çeşitlendirip yoğunlaştırıyor. Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Başbakanı Daniel Guenther, eyalette bir yüzer LNG terminalini 2023 yılı başında faaliyete geçireceklerini açıkladı.  Yüzer LNG terminalinin 2023 başına yetişmesi için "son sürat" çalıştıklarını ifade eden Guenther ayrıca, Almanya'nın Kuzey Denizi'ndeki petrol üretimini artıracağını da vurguladı.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler