1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya iklim hedefi için 5 GW kömür santralini kapatmalı

Almanya iklim hedefi için 5 GW kömür santralini kapatmalı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın 5 GW kapasitedeki kömür santralini kapatırsa 2020 iklim hedeflerini tutturabileceği ifade edildi.Çevre örgütleri,...

Almanya iklim hedefi için 5 GW kömür santralini kapatmalı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın 5 GW kapasitedeki kömür santralini kapatırsa 2020 iklim hedeflerini tutturabileceği ifade edildi.

Çevre örgütleri, COP23’de hayal kırıklığı yaratan Almanya başbakanı Angela Merkel’i renklerinden dolayı Jamaika Koalisyonu olarak adlandırılan koalisyon görüşmeleri konusunda uyardı. Merkel’in iklim değişikliği ile ilgili ülkenin iyi şöhretine zarar vermemesi ve bu konudaki görüşlerini açıkça dile getirmesi gerektiği kaydedildi. Kömürle ilgili olarak koalisyon görüşmelerinde “sosyal sorunlar ve işler, örneğin kömürü azaltırken, karlılık ve enerjinin uygun fiyatlı olması” konusu damga vuruyor. Dolayısıyla Almanya 2020 iklim hedeflerini tutturamıyor. 

Almanya’nın 2020 iklim hedeflerini tutturabilmesi için 5 GW kapasitede kömür santralini kapatması gerektiği kaydedildi.

ALMANYA’YA SERT ELEŞTİRİLER

Öte yandan Yale Environment 360’da yayınlanan bir makalesinde Christian Schwägerl, Almanya’nın kendini yeşil görmesi ile hızlı, gaz yutan arabaları sevmesinin uyuşmadığı eleştirisini getirdi. 

Almanya’da doğru enerji dönüşümü GSYİH’in yüzde 2’si oranında yatırım istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler