1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya ilk çeyrekte elektriğinin yüzde 51’ini yenilenebilirden sağladı

Almanya ilk çeyrekte elektriğinin yüzde 51’ini yenilenebilirden sağladı

Almanya'da ilk çeyrekte yenilenebilir enerjinin toplam elektrik üretimindeki payı %51,2 ile ilk defa yüzde 50'nin üzerine çıktı.

Almanya ilk çeyrekte elektriğinin yüzde 51’ini yenilenebilirden sağladı

Enerji Günlüğü - Almanya'da ilk çeyrekte yenilenebilir enerjinin toplam elektrik üretimindeki payı %51,2 ile ilk defa yüzde 50'nin üzerine çıktı.

Almanya'da yılın ilk çeyrek döneminde yenilenebilir enerjiden sağlanan elektrik miktarı ilk kez yüzde 50'nin üzerine çıktı. Almanya İstatistik Ofisi'nden (Destatis) yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı ilk üç aylık dönemde Almanya’nın yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,9 artışla 72,3 milyar KWh oldu ve toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 51,2 ile ilk kez geleneksel elektrik üretim kaynaklarını geçti. Geçen yılın aynı döneminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı yüzde 41,6 olmuştu. 

Almanya’nın ilk çeyrekte toplam elektrik üretimi ise 141,2 milyar KWh olarak gerçekleşti.

EN BÜYÜK ARTIŞ RÜZGARDA

Almanya elektrik üretiminde ilk çeyrekte en çok elektrik üretiminin arttığı yenilenebilir enerji kaynağı rüzgarlı geçen havalar nedeniyle rüzgar oldu. Rüzgar enerjisi yüzde 21,4 artışla 49,3 milyar KWh'ye ulaşırken, toplam içindeki payı yüzde 34,9 oldu. Üretimin yüzde 5,5'i biyogaz, yüzde 4,8'i ise güneş santrallerinden, yüzde 6’sı da diğer yenilenebilir kaynaklardan geldi. 

Öte yandan ülkede kömürün payı yüzde 31,2'ten yüzde 22,3'e indi. Almanya'da 2035 yılına kadar kömür üretimine son verilmesi planlanıyor. Nükleer enerjinin payı yüzde 13,0'ten yüzde 11,6'ya inerken, doğalgazın payı yüzde 12,2'den yüzde 12,7'ye çıktı. Kalan yüzde 2,2 oranındaki elektrik üretimi de diğer geleneksel enerji kaynaklarından sağlandı.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler