1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya karbon salımında hedefin altına indi

Almanya karbon salımında hedefin altına indi

Almanya'nın karbon salımı 2023 yılında 673 milyon ton ile 70 yılın en düşük seviyesine indi. 

Almanya karbon salımında hedefin altına indi

Enerji Günlüğü - Almanya'nın 2023 yılındaki karbondioksit emisyonları, yenilenebilir enerji üretimindeki artışın ve sanayide karbon yoğun üretimin azalmanın etkisiyle, hükümetin 2023 iklim hedefi olan 722 milyon tonun altına indi.

Berlin merkezli Agora Energiewende düşünce kuruluşu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da CO2 emisyonları 2023 yılında 673 milyon tona gerileyerek 1950'lerden bu yana en düşük seviyeye indi ve 1990'ın %46 altında kaldı. Ayrıca bu miktar ile hükümetin 2023 iklim hedefi olan 722 milyon tonun altına indi. 

Düşünce kuruluşu Direktörü Simon Mueller yaptığı açıklamada, "Fosil enerji krizinin ve ekonomideki yavaşlamanın sonuçları özellikle enerji yoğun sektörlerin CO2 emisyonlarında kendini gösteriyor" dedi.

YENİLENEBİLİR ÜRETİMİNDEKİ ARTIŞ BELİRLEYİCİ OLDU

Çalışmaya göre, şu anda %50'nin üzerinde bir paya sahip olan yerli yenilenebilir enerji üretimindeki artış ve ithal elektrikteki yükselişin etkisiyle, kömür yakıtlı elektrik üretimi 1960'lardan bu yana en düşük seviyesine geriledi ve 44 milyon ton CO2 tasarrufuna katkıda bulundu. 

SANAYİDE TOPARLANMA UYARISI

Sanayi emisyonlarının, enerji yoğun üretimdeki %11'lik düşüşün ardından karbon salımının bir önceki yıla göre %12'lik düşüşle 144 milyon tona gerileyerek hükümet hedeflerini tutturduğunu belirten rapor, sektörün toparlanmasıyla bu düşüşün bu yıl kaybedilebileceği uyarısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler