1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya kaya gazı aramaları iznini yaz sonuna erteledi

Almanya kaya gazı aramaları iznini yaz sonuna erteledi

Enerji Günlüğü - Almanya kaya gazının çıkarılmasında kullanılan hidrolik çatlatma tekniğine izin veren bir yasa tasarısının parlamento oylamasını...

Almanya kaya gazı aramaları iznini yaz sonuna erteledi

Enerji Günlüğü - Almanya kaya gazının çıkarılmasında kullanılan hidrolik çatlatma tekniğine izin veren bir yasa tasarısının parlamento oylamasını erteledi.

Almanya kaya gazı çalışmalarına yasal destek Başbakan Angela Merkel'in koalisyonunda yer alan partilerin son detaylar üzerinde anlaşamaması ve bazı Sosyal Demokrat Partili parlamenterlerin itirazlarına takıldı. Bu nedenle yasa taslağını oylaması yaz sonuna ertelendi.

Yaklaşık 2.3 trilyon metreküp kaya gazı rezervi bulunduğu tahmin edilen Almanya, Şubat ayı başında uzun bir tartışmanın ardından ülkede yasak olan kaya gazının keşfi ve çıkarılmasına belirli koşullarda izin veren bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Almanya Bakanlar Kurulu'nun Nisan ayında kabul ettiği yasa taslağının geçen Cuma günü Parlamentonun alt kanadında oylaması öngörülüyordu.

Almanya'nın doğalgaz üretimi 2011 yılından bu yana yaklaşık üçte bir oranında azaldı. Bu nedenle ülkenin büyük enerji şirketleri bu konuda Almanya hükümetinden netlik ve destek beklediklerini ifade ediyorlar.

ALMANYA'DAN KAYA GAZI ARAMASINA YEŞİL IŞIK

Önceki ve Sonraki Haberler