1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya kömürden elektrik üretimini yarıya indirecek

Almanya kömürden elektrik üretimini yarıya indirecek

Enerji Günlüğü - Almanya, kömür yakıtlı santrallerde elektrik üretimini yarı yarıya azaltmalı hedefliyor. Almanya Enerji Bakan Peter Altmaier, kömür...

Almanya kömürden elektrik üretimini yarıya indirecek

Enerji Günlüğü - Almanya, kömür yakıtlı santrallerde elektrik üretimini yarı yarıya azaltmalı hedefliyor. 

Almanya Enerji Bakan Peter Altmaier, kömür yakıtlı santrallerde enerji üretimini 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltmayı hedeflediklerini doğruladı. Altmaier, nükleer santrallerde enerji üretimine 2022 yılında son verme planlarının, kömür yakıtlı santrallerde enerji üretiminin azaltılması planının daha çabuk hayata geçirilmesinin önünde zorluk oluşturduğunu vurguladı. 

Konuşmasında Alman hükümetinin iklim değişikliği hedeflerini de teyit eden Altmaier, kömür yakıtlı santrallerde karbon emisyonunun 2030'da yüzde 60 azaltmış olacaklarını vurguladı. Altmaier, daha önce yaptığı açıklamada da Almanya'nın kömürlü elektrik santrallerinden çıkışının kademeli olacağını ve birkaç on yılı bulabileceğini söylemişti. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, kömürü kademeli azaltma komisyonu adı verilen kurumun başkanlığını Çevre Bakanlığı’nın yerine Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın yapacağını açıklamıştı. CDU'lu Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter ile SPD'li Çevre Bakanlığı arasında çekişme vardı.

Almanya'da hali hazırda enerji üretiminin yüzde 40'ını kömür yakıtlı santraller gerçekleştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler