1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Kuzey Akım 2 izinlerini tamamladı

Almanya Kuzey Akım 2 izinlerini tamamladı

Enerji Günlüğü - Almanya, Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesi için gerekli olan tüm izinlerini verdi.Kuzey...

Almanya Kuzey Akım 2 izinlerini tamamladı

Enerji Günlüğü - Almanya, Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesi için gerekli olan tüm izinlerini verdi.

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı operatörü Nord Stream 2 AG şirketi, Avrupa’da bazı çevrelerin şiddetle karşı çıktığı Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek hattın inşası için gerekli olan tüm izinleri Almanya’nın verdiğini açıkladı. Açıklamada, “Programlı inşaat çalışmaları planlandığı gibi 2018 yılına başlayacak” denildi.

Nord Stream 2 AG, denizaltı boru hattı projesinde yer alan diğer dört ülke olan Rusya, Finlandiya, İsveç ve Danimarka’daki süreçlerin de plana uygun şekilde gittiği bu nedenle bu ülkelerin gelecek aylarda kendi izinlerini tamamlayacaklarını bildirdi.

Almanya’nın denizcilik otoritesi olan BSH de, dün yaptığı yazılı açıklamada, boru hattının Alman karasularından geçecek 31 kilometrelik bölümünün inşası için onay verildiğini bildirdi. BSH, projenin deniz taşımacılığı ya da çevre için herhangi bir sakınca oluşturmadığını belirtti.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler