1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya, Rusya dışından LNG satın alacak

Almanya, Rusya dışından LNG satın alacak

Doğal gazda Rusya’ya olan bağımlılığını azaltmayı amaçlayan Almanya, Rusya dışından LNG alımı için 1,5 milyar euroluk bir sipariş açıkladı. 

Almanya, Rusya dışından LNG satın alacak

Enerji Günlüğü - Almanya enerji tedariğini çeşitlendirmek için Rusya dışından LNG satın alacak. Kömürden çıkış sürecini yavaşlatmak da bir diğer seçenek.

Moskova'nın şimdiye kadar tüm sözleşmeli tedarik yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen, Almanya ana doğal gaz tedarikçisi Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak amacıyla bazı önlemler açıkladı. Almanya Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, enerji tedariğini çeşitlendirme çabalarının bir parçası olarak, Almanya'nın gaz piyasası ticaret merkezini, Rusya dışından 1,5 milyar avro değerinde (1,7 milyar dolar) LNG satın alması için görevlendirdiğini duyurdu. Bakanlık, orta ve uzun vadede daha fazla siparişin muhtemel olduğunu da kaydetti. 

2021 yılında Almanya elektrik üretiminin yüzde 43’ünü kömür ve doğal gazdan üretti. Doğal gazın yüzde 38’ini ise Rusya’dan ithal etti.

“KÖMÜR SANTRALLERİNE İZİN VERMEMİZ GEREKEBİLİR”

Diğer bir seçenek ise kömür santrallerinin ömrünü uzatmak. Ekonomi Bakanı Robert Habeck, kamu radyosu Deutschlandfunk'a verdiği demeçte, "Pragmatizm her siyasi taahhüdün önüne geçmeli" ifadesini kullandı. Elektrik kesintisi ve ısınma için gazın karneye bağlanması korkularına değinen Bakan, “Arz güvenliği korunmalıdır” dedi. 

Habeck, "Kısa vadede, bir önlem olarak ve en kötüsüne hazırlanmak için kömürle çalışan santralleri beklemede tutmamız ve hatta işletmelerine izin vermemiz gerekebilir" dedi.

RWE AÇIKLAMA YAPTI

Almanya'nın en büyük elektrik üretim şirketi RWE, şu anda yedekte tutulan kömür santralleri çalıştırma, kullanılmayan santralleri yeniden canlandırma veya Almanya'nın kömür çıkış planları kapsamında bu yıl için planlanan kapatmaları erteleme fikrine açık olduğunu açıladı.

Önceki ve Sonraki Haberler