1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Almanya tahıl bazlı biyoyakıtı sonlandırmayı değerlendiriyor

Almanya tahıl bazlı biyoyakıtı sonlandırmayı değerlendiriyor

Almanya, gıda fiyatlarının arttığı bu dönemde kolza tohumu, mısır ve soya gibi gıda ve yem bitkisinin biyoyakıt üretmek için kullanılmasını aşamalı olarak sonlandırmak istiyor.

Almanya tahıl bazlı biyoyakıtı sonlandırmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, gıdadan veya hayvan yemi tahıllarından üretilmiş biyoyakıtların tüketimini 2030'a kadar kademeli şekilde sona erdirmeyi değerlendiriyor. 

Almanya Biyoyakıt Sanayii Birliği (VDB) yaptığı açıklamada, Almanya hükümetinin gıda veya hayvan yemi bitkilerinden üretilen biyoyakıtların kullanımını 2030 yılına kadar aşamalı olarak kaldırma önerilerini değerlendirdiğini bildirdi.

Almanya Çevre Bakanı Stelfi Lemke 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada, sera gazı salımının azaltılması amacıyla tahılın biyoyakıt üretiminde kullanımından çekilme teklifini yakın zamanda hükümete sunacağını söylemişti. Lemke çöplerden, atıklardan ve kullanılmış yenilebilir yağdan üretilen biyoyakıtların kullanımını arttırmak istediklerini ve gıdanın yakıt üretimi için kullanılamayacak kadar değerli olduğunu belirtmişti.

Alman hükümetine yakın kaynaklar, Ukrayna'daki savaşın ortasında gıda fiyatlarının arttığı bir dönemde, kolza tohumu, mısır ve soya gibi yaklaşık 10 milyon ton gıda ve yem bitkisinin biyoyakıt üretmek için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtiyorlar.

KARBON SALIMI ARTAR UYARISI

VDB ise tahıl bazlı biyoyakıt kullanımının sona erdirilmesinin Almanya'nın ulaştırma sektöründe karbon salımlarının 2030'a kadar 32 milyon ton civarında artması anlamına geleceğini savunuyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler