1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya ve Fransa’dan enerji işbirliği 

Almanya ve Fransa’dan enerji işbirliği 

Enerji krizine karşı güç birliği yapan Almanya ve Fransa doğal gaz ve elektrik tedarikini öngören bir işbirliğine imza attı.

Almanya ve Fransa’dan enerji işbirliği 

Enerji Günlüğü - Almanya ve Fransa, enerjide işbirliği yapacak. Bu kapsamda Fransa Almanya'ya gaz, Almanya da Fransa’ya elektrik tedarik edecek. 

Almanya ve Fransa, Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği küresel bir enerji krizine karşı enerji alanında dayanışmayı sağlamak adına ortak işbirliği bildirisi imzaladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Başbakanı Elisabeth Borne’un Berlin’de imzaladığı Bildiri metninde Fransa'nın Almanya'ya gaz tedarik edeceği, Almanya'nın ise Fransa'nın elektrik tedarikini kış boyunca güvence altına alacağı ifadeleri yer aldı. Bildiride ayrıca Almanya ve Fransa’nın enerji arzının güvenliği için çalışacakları aktarılarak, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikinin artırılacağı ve çeşitlendirileceği kaydedildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali öncesi Almanya doğal gazda Rusya’ya bağımlıydı. Fransa ise elektriğinin büyük bölümünü ürettiği nükleer santrallerin bazılarında onarım çalışmaları nedeniyle elektrik arz sıkıntısı ile karşı karşıya. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler