1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya ve İngiltere’den hidrojen işbirliği

Almanya ve İngiltere’den hidrojen işbirliği

İngiltere ve Almanya, pahalı fosil yakıt kullanımını azaltmak ve iklim hedeflerini yakalamak amacıyla yeşil hidrojen alanında yakın işbirliği içinde çalışacak.

Almanya ve İngiltere’den hidrojen işbirliği

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Almanya, net sıfır hedeflerini desteklemek ve enerji güvenliğini güçlendirmek amacıyla uluslararası hidrojen ticaretinde işbirliği yapacak.

İngiltere’den yapılan açıklamada, hükümetin net sıfır hedefini destekleyeceğini ve enerji güvenliğini güçlendireceğini düşündüğü yeni bir ortaklık kapsamında uluslararası hidrojen ticaretini desteklemek için Almanya ile yakın işbirliği içinde çalışacağı belirtildi. Açıklamada, ülkelerin enerji bileşimlerinde düşük karbonlu hidrojenin rolünü artırmak için de işbirliği yapacakları belirtildi. 

Nisan 2022'de İngiltere, hidrojen üretimini 2030 yılına kadar ikiye katlayarak 10 gigawatt'a (GW) çıkarmayı ve bunun en az yarısını yeşil hidrojenden sağlamayı taahhüt etti. Alman hükümeti ise üretim yöntemlerini optimize etmek amacıyla hidrojen araştırmalarına 700 milyon euro ayıracağını açıkladı. Berlin'in bu yıl yaklaşık 2,5 GW'lık elektroliz projesi için devlet yardımı sağlaması bekleniyor. Almanya'nın 2030 yılına kadar en az 10 GW'lık bir yerli elektroliz kapasitesi hedefi var.

Önceki ve Sonraki Haberler