1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya ve Türkiye enerji işbirliğini hızlandıracak

Almanya ve Türkiye enerji işbirliğini hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Almanya ve Türkiye arasında enerji alanındaki iş birliğinin canlandırılarak daha ileri bir seviyeye taşınması, spesifik hedef ve amaçların...

Almanya ve Türkiye enerji işbirliğini hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Almanya ve Türkiye arasında enerji alanındaki iş birliğinin canlandırılarak daha ileri bir seviyeye taşınması, spesifik hedef ve amaçların belirlenmesi amacıyla bir “yol haritası” oluşturuldu. 

2. Türk-Alman Enerji Forumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’nın katılımı ile Ankara’da başladı. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasında enerji alanındaki iş birliği potansiyelinin hızlıca hayata geçirilmesi amacıyla iki bakan bir niyet mektubu imzaladı. İki ülke arasında  spesifik hedef ve amaçların belirlenmesi amacıyla da bir yol haritası oluşturuldu.

YOL HARİTASININ DETAYLARINI BAKAN DÖNMEZ AÇIKLADI

İki ülkenin önde gelen sektör temsilcilerinin yer aldığı forumun açılışında konuşan Bakan Dönmez, son dönemde Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmelerin enerji alanında da yansımaları olduğunu ve bu kapsamda 2018 yılı içerisinde iki ülkenin yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantılar neticesinde enerji alanındaki iş birliğinin canlandırılarak daha ileri bir seviyeye taşınması, spesifik hedef ve amaçların belirlenmesi amacıyla oluşturulan “yol haritası”nın detaylarını şöyle açıkladı: 

"Bu yol haritasında iki ülkenin kamu ve özel sektörünün enerji alanında işbirliği yapabileceği alanlara ve odaklanabileceği projelere yer verildi. Yol haritasında belirlenen iş birliği konularının Türk ve Alman özel sektörünün de katkılarıyla somut iş birliklerine dönüştürülebilmesi için dört çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma gruplarının faaliyet alanları içerisinde hem Türkiye’nin hem de Almanya’nın büyük önem atfettiği yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği başta olmak üzere enerji altyapısı ve sektör eşleşmesi ile elektrik ve gaz piyasalarındaki düzenlemeler yer almaktadır. Forumun öğleden sonraki oturumunda söz konusu çalışma gruplarının çalışmalarının sonuçlarını özel sektör temsilcilerimiz ile de paylaşması planlanmaktadır. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasında enerji alanındaki iş birliği potansiyelinin hızlıca hayata geçirilmesi amacıyla bugün Alman meslektaşım Altmaier ile bir niyet mektubu imzalayacağız. Bu niyet mektubunda yer alan işbirliği alanlarında çalışmalarımızı süratle ve sonuç odaklı devam ettirerek halihazırda belirli bir seviyeye ulaşmış olan ikili iş birliğimizi daha da geliştireceğimize yürekten inanıyorum. Türk-Alman ilişkileri vizyon üreten, gerçekçi ve kazan-kazan anlayışıyla zaman içerisinde bütün krizleri fırsata çeviren bir refleks geliştirmiştir. Sağduyulu ve önyargılardan uzak bir yaklaşımla karşılıklı güven ve anlayış çerçevesinde atacağımız adımlarla iki ülke arasındaki ilişkiler eminim ki çok daha parlak bir noktaya gelecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler