1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’da AB fonlu hidrojen projelerine büyük ilgi

Almanya’da AB fonlu hidrojen projelerine büyük ilgi

Almanya’da AB’nin ortak çıkarı olarak kabul edilen projelere verdiği destek kapsamında yaklaşık 200 hidrojen projesi başvurusu yapıldı.

Almanya’da AB fonlu hidrojen projelerine büyük ilgi

Enerji Günlüğü - Almanya’da AB’nin ortak çıkarı olarak kabul edilen projelere verdiği destek kapsamında yaklaşık 200 hidrojen projesi başvurusu yapıldı.

Almanya Enerji Bakanlığı,  “Ortak Avrupa Çıkarının Önemli Projeleri" (IPCEI) kapsamında finansman arayan yaklaşık 200 hidrojen projesi teklifi aldığını açıkladı. 

Bakanlık yaptığı açıklamada, Almanya'nın tüm bölgelerinden proje başvuruları geldiğini belirterek, yatırım yapma konusundaki güçlü istekliliğinin altını çizdi. Ancak Bakanlık herhangi bir liste yayınlamadı. 

Alman hükümeti, 10 Şubat'ta enerji endüstrisi yasasının (EnWG) bir parçası olarak hidrojen ağları için geçici düzenlemeyi onayladı. Almanya 2030 yılına kadar, 2 GW'ı ulaşım uygulamaları olmak üzere 5 GW'lık bir elektrolizör kapasitesi hedefliyor. 

IPCEI çağrısı, Avrupa hidrojen ekonomisinin başlatılmasına yardımcı olmak için 22 AB üye ülkesi ve Norveç tarafından 17 Aralık'ta başlatılmıştı. Almanya Bakanlığı başvurular için son başvuru tarihini 19 Şubat 2021 olarak belirlemişti. AB üyesi ülkeler yapılan başvuruları 2021 yılı sonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyor. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler