1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya’da binaların enerji verimliliği arttırılacak

Almanya’da binaların enerji verimliliği arttırılacak

Almanya eski binalarda enerji verimliliğini arttırmak için yılda 12-13 milyar euro, yeni kurulacak binalar için de 1 milyar euro destek verecek.

Almanya’da binaların enerji verimliliği arttırılacak

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, binaların enerji verimliliğinin artırılması için yılda 14 milyar euroya kadar destek verecek.

Almanya, Rusya’dan enerji ithalatını azaltmak amacıyla enerji tüketimini azaltma hedefi kapsamında binalarda enerji verimliliğinin arttırılması için kesenin ağzını açıyor. Almanya Ekonomi Bakanlığı, hükümetin binaların enerji verimliliğinin artırılması için yapılacak yenileme çalışmalarının desteklenmesi amacıyla önümüzdeki bir kaç yıl içinde yılda 13-14 milyar euro ayırmayı planladığını açıkladı. Almanya, bu yıl bina yenilemeleri için şu ana kadar 9,6 milyar euro destek verdi.  

Bakanlık açıklamasında, gelecek birkaç yılda eksi binaların yenilenmesi ve enerji verimliliği yüksek pencere, kapı ve ısıtıcıların konulması için yılda 12-13 milyar euro tahsis edileceğini belirtirken, 1 milyar euro desteğin de yeni inşaatlar için verileceğini vurguladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler