1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya`da elektrik fiyatlarına 1.6 Euro zam

Almanya`da elektrik fiyatlarına 1.6 Euro zam

Enerji Günlüğü - Almanya, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreten firmalara daha fazla ödeme yapabilmek amacıyla, tüketicilerden alınan elektrik...

Almanya`da elektrik fiyatlarına 1.6 Euro zam

Enerji Günlüğü - Almanya, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreten firmalara daha fazla ödeme yapabilmek amacıyla, tüketicilerden alınan elektrik ücretlerine 1.6 Euro'ya yakın zam yapma kararı aldı.
Almanya, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik maliyetinin yükselmesi üzerine, bu kaynaklardan elektrik üreten şirketlere daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor. Bu da elektrik tüketicilerinin üzerindeki yükün artmasına yol açan bir kararı beraberinde getirdi. Berlin yönetimi, yenilenebilir enerji kaynaklarını (YEK) destekleme mekanizması çerçevesinde yenilenebilir elektrik üreticilerine yapılan ödemeleri karşılamak üzere elektrik tüketicilerinden alınan ücretlerin artırılmasını kararlaştırdı. Alman elektrik iletim şirketlerinden yapılan duyurulura göre, bugüne kadar kilovatsaat başına kWh başına 3.6 Euro/Cent olarak tahakkuk ettirilen ücret 1 Ocak 2013 ten itibaren 5,277 Euro/Cent olacak. Yaklaşık 1.6 Euro'luk artışla birlikte Almanya'da elektriğin kilovatsaati Türk parasıyla yaklaşık 12.3 TL'ye yükselecek.

Önceki ve Sonraki Haberler