1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya`da eski bir nükleer santral daha kapatıldı

Almanya`da eski bir nükleer santral daha kapatıldı

Enerji Günlüğü - E.ON tarafından işletilen Almanya’nın faaliyetteki en eski nükleer santrali olan Grafenrheinfeld Nükleer Santrali önceki gün kapatıldı.Bavyera...

Almanya`da eski bir nükleer santral daha kapatıldı

Enerji Günlüğü - E.ON tarafından işletilen Almanya’nın faaliyetteki en eski nükleer santrali olan Grafenrheinfeld Nükleer Santrali önceki gün kapatıldı.

Bavyera Eyaleti’de1981 yılında faaliyete başlayan ve Alman enerji şirketi E.ON'un işlettiği Grafenrheinfeld Nükleer Santrali şalter indirdi.

Kapatılan nükleer santral 5 yıl soğumaya bırakılacak. Beş yılın sonunda atom çubukları atıkları yeniden işlenecek ve tesis tamamen yıkılacak.

Almanya, Japonya'da 2011'de meydana gelen Fukuşima Nükleer Santrali faciasının ardından nükleer enerjiye veda kararı alarak, bu kapsamda şimdiye kadar 8 nükleer santral kapattı. 2022 yılına kadar ise 9 santralin daha kapatılarak nükleer enerji üretimine tamamen son verilmesi planlanıyor.

Almanya elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payını 2050 yılına kadar yüzde 25’ten yüzde 80'e çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler