1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’da hidrojen yakıtlı trenler yolcu taşımaya başladı

Almanya’da hidrojen yakıtlı trenler yolcu taşımaya başladı

Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu treni filosu, Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde hizmete başladı. 

Almanya’da hidrojen yakıtlı trenler yolcu taşımaya başladı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde hidrojenle çalışan trenler yolcu taşımaya başladı. Trenler yılda 1,6 milyon litre benzin kullanımını önleyecek.

Alman hükümeti, fosil yakıtlara temiz bir alternatif olarak hidrojen kullanımının yaygınlaştırılmasını destekledi. Bu desteğin meyveleri ise alınmaya başladı. Alman yetkililer, Aşağı Saksonya eyaletinde daha önce benzinle çalışan 15 yolcu trenin yerini alan ve 14 trenden oluşan dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu trenleri filosunu hizmete başlattı. 

Fransa kökenli Alstom tarafından üretilen trenler, kuzeydeki Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde ve Buxtehude kasabaları arasındaki güzergahlarda bölgesel demiryolu şirketi LNVG tarafından işletiliyor. 

YILDA 1,6 MİLYON LİTRE FOSİL YAKIT TASARRUFU

Coradia iLint adı verilen sessiz trenler, 1.000 kilometreye kadar bir menzile ve maksimum 140 km/s hıza sahip. Trenler, yılda 1,6 milyon litre dizel yakıt tasarrufu sağlayacak.

“YEŞİL EKONOMİ İÇİN MÜKEMMEL BİR ÖREK”

Enerji sağlamak için hidrojen yakıt hücrelerinin kullanıldığı 93 milyon euro değerindeki projeye dair Eyalet valisi Stephan Weil, bunun Aşağı Saksonya ekonomisini daha “yeşil” bir hâle getirme çabalarının “mükemmel bir örneği” olduğunu ifade etti.

LİNDE 3 YIL İÇİNDE YEŞİL HİDROJEN ÜRETECEK

Hidrojen şu anda kimyasal işlemlerde bir yan ürün olarak üretiliyor, ancak Alman özel gaz şirketi Linde, onu üç yıl içinde yalnızca yenilenebilir enerji kullanarak yerel olarak üretmeyi planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler