1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’dan ABD'ye LNG terminali jesti

Almanya’dan ABD'ye LNG terminali jesti

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazı yanında ABD sıvılaştırılmış doğalgazını (LNG) da alacağı mesajını vermek isteyen Almanya, ABD'ye jest olarak...

Almanya’dan ABD'ye LNG terminali jesti

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazı yanında ABD sıvılaştırılmış doğalgazını (LNG) da alacağı mesajını vermek isteyen Almanya, ABD'ye jest olarak LNG terminali inşaa edecek.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ABD'ye jest olarak LNG terminali inşaa edeceklerini ve terminalin kurulacağı kentin 2018 sonuna kadar belirleneceğini söyledi. "Bu terminal Amerikalı dostlarımıza bir jest" diye konuşan Altmaier, "Terminale ev sahipliği için yarışan 3 kent var ve biz kararımızı yıl sonundan önce vereceğiz" dedi. 

KUZEY AKIM 2 İLE İLGİLİ DEĞİL

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Altmaier, LNG terminalinin kurulmasının Almanya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesine desteği ile ilişkili olmadığını da vurguladı.

Geçen hafta ABD Enerji Bakan Yardımcısı Dan Brouillette, ABD şirketlerinin Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkiyatına en geç 4 yıl içinde başlamalarını beklediklerini açıklamıştı. 

ABD ALMANYA'YA LNG SATIŞI İÇİN TARİH VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler