1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya’dan dizel araç yasağında çatlak ses

Almanya’dan dizel araç yasağında çatlak ses

Enerji Günlüğü - Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, dizel araç yasaklarını engellemek için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.Almanya Maliye...

Almanya’dan dizel araç yasağında çatlak ses

Enerji Günlüğü - Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, dizel araç yasaklarını engellemek için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.

Almanya Maliye Baanı Olaf Scholz, Almanya'nın dizel araçlara yasak getirilmesini engellemek için yapabileceği her şeyi yapması gerektiğini söyledi. 

Alman basınına konuşan Scholz, eğer dizel araçlara sürüş yasakları getirilir ise gelecekte dizel araçların belirli bölgelere giremeyecekleri endişelerini paylaştığını ifade ederek, "Dizel araçlar için sürüş yasaklarını engellemek için yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız" diye konuştu. 

Bununla birlikte Scholz, daha az hava kirliliği yaratan dizel araçların piyasaya sunulması ve hava kirliliğinin yüksek olduğu kentlerde emisyonun aşağı çekilmesi için hükümetin mali teşvikler sunması çağrılarını reddetti. Scholz, "Daha fazla elektrikli aracı kullanıma nasıl sürebileceğimizi veya toplu taşımayı nasıl büyütebileceğimizi ciddi şekilde konuşmalıyız" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler