1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya’dan dizel araçlar için önemli karar

Almanya’dan dizel araçlar için önemli karar

Enerji Günlüğü - Almanya Federal İdare Mankemesi, büyük kentlerin yüksek oranda hava kirliliği yaratan dizel araçlara yasak getirebileceklerine karar verdi. Almanya...

Almanya’dan dizel araçlar için önemli karar

Enerji Günlüğü - Almanya Federal İdare Mankemesi, büyük kentlerin yüksek oranda hava kirliliği yaratan dizel araçlara yasak getirebileceklerine karar verdi. 

Almanya Yüksek İdare Mahkemesi, Avrupa'nın en büyük otomobil piyasası olan Almanya'da kentlerin ağır hava kirliliği yaratan araçları yasaklama hakları olduğu yönlü karar aldı. Mahkemenin kararı Avrupa'nın en büyük otomobil pazarı olan Almanya'da 12 milyon aracı etkileyecek ve otomobil üreticilerinin  dizel araçlarda yapılacak düzenlemelerin yüksek maliyetlerini ödemelerine yol açacak.

Mahkeme, Duisseldorf ve Stuttgart'ta alınan mahkeme kararlarının temyizini de reddetti. Mahkeme, dizel araçlara yasakların ülke çapında geçerli kurallar olmadan uygulanabileceğine hükmederken, alınan kararın Avrupa Adalet Divanı'na götürülmesine gerek olmadığına da karar verdi.

Çevreci grup DUH, Avrupa Birliği sınırlarını aşan havadaki partikül miktarı nedeniyle Almanya'nın otomobil üretim merkezleri Stutgard ve Duesseldorf'u dava etmişti. Çevreci gruplara göre Almanya'nın en az 90 kasabasında ve kentinde havadaki zararlı partikül miktarı AB'nin belirlediği eşiğin üzerinde.

Önceki ve Sonraki Haberler