1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya'dan hidrojen geçişli gaz santrallerine 16 milyar euro destek

Almanya'dan hidrojen geçişli gaz santrallerine 16 milyar euro destek

Almanya hükümeti, hidrojene geçiş yapabilen dört yeni gaz santralinin inşası ve işletmesi için toplam 16 milyar euro destek sağlayacak. 

Almanya'dan hidrojen geçişli gaz santrallerine 16 milyar euro destek

Enerji Günlüğü - Almanya'nın iktidar koalisyonu, 2035 ile 2040 yılları arasında hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürülecek 10 bin MW kurulu gücünde yeni gaz yakıtlı enerji santralleri için devlet desteği ihaleleri başlatacak.

Almanya, 2030'larda elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalma korkusuyla en az 10 GW'lık yeni gaz yakıtlı enerji santralleri inşa etmek için ihaleler düzenlemeye hazırlanıyor. Bu santraller, düşük karbonlu üretime geçişi hızlandırmak için 2030'ların ortalarından sonuna kadar hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürülecek.

Almanya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada ayrıca 2028 yılına kadar faaliyete geçecek bir kapasite mekanizmasının geliştirilmesi konusunda da mutabakata varıldığı belirtildi.

4 GAZ SANTRALİ İÇİN İHALE DÜZENLENECEK

Bakanlık, toplam kapasitesi 10 bin MW’a kadar olan dört gaz santralinin ihale sürecinin yakında gerçekleşeceğini açıkladı. Bakanlık şirketlere verilecek devlet desteğinin, sermaye ve işletme sübvansiyonları da dahil olmak üzere toplam 16 milyar euro olacağını duyurdu. 

Bakanlık, tesislerin 2035 ile 2040 yılları arasında tamamen hidrojene geçişini sağlamak için hidrojene geçiş planlarının 2032 yılına kadar hazırlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler