1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya’dan Hyundai ve Kia’ya emisyon baskını

Almanya’dan Hyundai ve Kia’ya emisyon baskını

Hyundai ve Kia’ya Almanya otoriteleri tarafından emisyon soruşturması açıldı. Soruşturma, 2020’ye kadar satılan 210 bin aracı kapsıyor.

Almanya’dan Hyundai ve Kia’ya emisyon baskını

Enerji Günlüğü - Otomotiv üreticileri Güney Koreli Hyundai ve Kia’ya, dizel araçlarının gerçek emisyon değerini düşüren yanıltıcı yazılım kullandıkları iddiasıyla soruşturma açıldı. 

Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai Motor Company ve Hyundai Motor Grup şirketlerinden Kia, emisyon hilesi soruşturması ile karşı karşıya. 2020’ye kadar satılan 210 bin aracı kapsayan soruşturmada, yazılım geliştirici şirketin çalışanlarının da incelendiği bildirildi.

Alman makamları, 210.000 araçta şüpheli dizel arıza cihazları nedeniyle Hyundai ve Kia tesislerine baskın düzenledi. Yetkililer, Avrupa Birliği ajansı Eurojust tarafından koordine edilen bir operasyonda Almanya ve Lüksemburg'daki sekiz mülkte iş yerlerinde arama yaptı.

Frankfurt Eyalet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, dizel motorlar için yazılımı sağlayan Bosch ve BorgWarner grubuna ait olan Delphi'den insanların da araştırıldığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler