1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya`dan kaya gazı aramasına yeşil ışık

Almanya`dan kaya gazı aramasına yeşil ışık

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, kaya gazının çıkarılmasında kullanılan hidrolik çatlatma tekniğine izin veren bir yasa tasarısı hazırladı.Yaklaşık...

Almanya`dan kaya gazı aramasına yeşil ışık

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, kaya gazının çıkarılmasında kullanılan hidrolik çatlatma tekniğine izin veren bir yasa tasarısı hazırladı.

Yaklaşık 2.3 trilyon metreküp kaya gazı rezervi bulunduğu tahmin edilen Almanya, uzun bir tartışmanın ardından ülkede yasak olan kaya gazının keşfi ve çıkarılmasına belirli koşullarda izin veren bir yasa tasarısı hazırladı.

Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, hidrolik kırılma yöntemi üzerindeki her türlü endişeyi gidermek için çalıştıklarını belirterek, kaya gazı arama sanayinde şu ana kadar uygulanan en katı kuralları getirdiklerini söyledi.

Yasa tasarısına göre hidrolik kırılma yöntemine ancak çok sıkı koşullar altında, içme suyu ve çevresel duyarlılık en üst düzeyde gözetilerek izin verilecek. Bu nedenle gerekli hazırlıkların yapılması beklenecek ve en erken kaya gazı arama çalışmalarının 2019 yılında olabileceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler