1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’dan Kuzey Akım 2 projesi savunması

Almanya’dan Kuzey Akım 2 projesi savunması

Enerji Günlüğü - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinden çekilmesinin gaz arzının bir kısmının...

Almanya’dan Kuzey Akım 2 projesi savunması

Enerji Günlüğü - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinden çekilmesinin gaz arzının bir kısmının Ukrayna üzerinden gelmesi için Almanya'nın yaptığı savunmayı zayıflatacağını söyledi.

Almanya'da muhafazakarların Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik sonrasında yeniden değerlendirilmesini istediği Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesi ile ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinden çekilmesinin gaz arzının bir kısmının Ukrayna üzerinden gelmesi için Almanya'nın yaptığı savunmayı zayıflatacağını söyledi. Alman bakan gazetecilere yaptığı açıklamada bu nedenle Almanya'nın siyasi olarak projeye angaje olmasının önemli olduğunun altını çizdi.

DW'nin haberine göre Maas, Alman şirketleri projeden geri çekilse dahi Rusya'nın boru hattı projesini gerçekleştireceğini söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler