1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’dan Kuzey Akım 2’ye inşa izni

Almanya’dan Kuzey Akım 2’ye inşa izni

Enerji Günlüğü - Almanya, Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Alman karasularında inşa edilmesine izin...

Almanya’dan Kuzey Akım 2’ye inşa izni

Enerji Günlüğü - Almanya, Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Alman karasularında inşa edilmesine izin verdi.

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı operatörü Nord Stream 2 AG şirketi, Avrupa’da bazı çevrelerin şiddetle karşı çıktığı Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek projenin Alman karasularında inşası için Berlin yönetiminin izin verdiğini açıkladı. Açıklamaya göre yönetim ayrıca hattın 55 kilometrelik kara kısmının Greifswald yakınındaki Lubmina bölgesinde döşenmesini kabul etti. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler