1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya`dan nükleere kamu desteği yok

Almanya`dan nükleere kamu desteği yok

Enerji Günlüğü - Almanya, nükleer enerjinin en pahalı elektrik üretim biçimi olduğunu ve devlet desteğinin söz konusu olamayacağı konusunda kesin bir...

Almanya`dan nükleere kamu desteği yok

Enerji Günlüğü - Almanya, nükleer enerjinin en pahalı elektrik üretim biçimi olduğunu ve devlet desteğinin söz konusu olamayacağı konusunda kesin bir açıklama yaptı.

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, 'Enerji Birliği' toplantısına katılmak için gittği Brüksel'de yaptığı açıklamada, nükleer enerjinin kamu kaynaklarıyla desteklenmesinin 'kesinlikle söz konusu olamayacağını' söyledi.

NÜKLEER EN PAHALI VE TEHLİKELİ ELEKTRİK ÜRETİM YÖNTEMİ

İngiltere'nin Hinkley Point Nükleer Santrali inşa planını üstü kapalı bir şekilde eleştiren Gabriel, "AB'de bazı ülkeler nükleer enerjiyi vergi paralarıyla desteklemek istiyor. Bunun kesinlikle söz konusu olamayacağını düşünüyoruz. Nükleer enerjinin kamu parasıyla desteklenmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Nükleer enerji en pahalı [elektrik] üretim biçimi. 50 yıldır var, yeni değil ve tehlikeli" dedi.

Almanya, 2011'deki Fukuşima faciasının ardından nükleer enerji üretimini sonlandırmaya karar vermiş ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmişti.

Avrupa Komisyonu geçtiğimiz yıl, Londra'nın Hinkley Point Nükleer Santrali'ne 16 milyar pound devlet desteği sağlama planını onaylamıştı.

İNGİLTERE NÜKLEER PROJESİNE AB ONAYI

Önceki ve Sonraki Haberler