1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya’dan yenilenebilir enerjiye dev akü sistemi

Almanya’dan yenilenebilir enerjiye dev akü sistemi

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en büyük Şirketlerinden E.on ve SMA Solar dünyanın en büyük akü sistemi projesi için işbirliği yaptı.E.on ve SMA Solar...

Almanya’dan yenilenebilir enerjiye dev akü sistemi

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en büyük Şirketlerinden E.on ve SMA Solar dünyanın en büyük akü sistemi projesi için işbirliği yaptı.

E.on ve SMA Solar şirketlerinin işbirliği ile geliştirilen ve M5BAT adı verilen proje ile 5 MW kapasiteli akü sistemi yenilenebilir enerjilere entegre edilebilecek ve şebeke istikrarını sağlayacak.

SİTEM KURULUMU 2014 GÜZÜNDE

Büyük ölçekli akü sistemi E.on tarafından Kuzey Rhine-Westphalia’da bulunan RWTH Aachen Üniversitesi’nde kurulup işletilecek.

E.on şirketinin yaptığı açıklamaya göre, M5BAT’ın kurulumunun 2014 sonbaharında, şebeke bağlantısının ise 2015 yılında yapılması planlanıyor.

ENERJİ BAKANLIĞI’NDAN MALİ DESTEK

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Enerji Depolama Fonu İnisiyatifi’nin bir parçası olan projeye, Bakanlık 6,5 Milyon Euro’luk fon ile destekliyor.

E.on ve SMA Solar şirketleri aynı zamanda akü üretici şirketleri Exide Technologies ve Beta-motion GmbH ile de işbirliği yapacak.

Akü sistemi orta uzun ve orta vadeli ihtiyacı karşılamak için lityum-iyon pillerinden, yüksek ısılı pillerden ve kurşun asit pillerden oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler