1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya'nın doğal gaz ithalat fiyatı yüzde 134 arttı  

Almanya'nın doğal gaz ithalat fiyatı yüzde 134 arttı  

Almanya'nın doğal gaz ithalat fiyatı Ağustos ayında bir önceki yıla göre yüzde 134 oranında arttı.

Almanya'nın doğal gaz ithalat fiyatı yüzde 134 arttı  

Enerji Günlüğü - Almanya'nın doğal gaz ithalat fiyatı Ağustos ayında bir önceki yıla göre yüzde 134 oranında arttı.

Almanya Federal Ekonomi ve İhracat Kontrol Dairesi (BAFA) verilerine göre, Almanya’nın doğal gaz ithalat fiyatı 2021 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %134 artarak megawatt-saat (MWh) başına ortalama 23,69 euro oldu. Ülkenin gaz ithalat fiyatı bir önceki aya göre de %11,3 artış gösterdi. 

Almanya’nın doğal gaz ithalat fiyatı yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %57,2 artarak ortalama 17,81 euro/MWh oldu.

Almanya'nın ithalat hacmi ise Ağustos ayında bir önceki yıla göre % 0,8 düşerek 960,7 TWh oldu.

“GAZ ARZ TEDARİKİNDE SORUN YOK"

Öte yandan Almanya Enerji Bakanlığı Sözcüsü, Almanya'nın hali hazında gaz tedarikinde herhangi bir sıkıntı, yetersizlik yaşamadığını açıkladı. Alman hükümetinin artan global fiyatlara yanıt olarak ülkenin doğal gaz depolama tanklarını doldurma konusunda bir aksiyon alıp almayacağı sorusuna yanıt veren Sözcü, Almanya'nın gaz depolama tesislerinde doluluk oranının hali hazırda yüzde 75 olduğunu kaydederek, depoların yavaş yavaş dolduğunu vurguladı. Sözcü, "Almanya'nın gaz tanklarında yüzde 75 doluluk oranının ifade ettiği gaz miktarı, bazı ülkelerin depolama tanklarının yüzde 100 dolu olduğunda ulaşılan seviyeden daha fazla" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler