1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya’nın taş kömürü ithalatı düşüyor

Almanya’nın taş kömürü ithalatı düşüyor

Almanya’nın taş kömürü ithalatının bu yıl yenilenebilir enerjide artış ve çelik sanayideki talep düşüşü nedeniyle bir önceki yıla göre %10 düşebileceği kaydedildi.

Almanya’nın taş kömürü ithalatı düşüyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın taş kömürü ithalatının bu yıl yenilenebilir enerjide artış ve çelik sanayideki talep düşüşü nedeniyle bir önceki yıla göre %10 düşebileceği kaydedildi.

Alman Kömür İthalatçıları Birliği (VDKi) tarafından yapılan geçici hesaplamalara göre, Almanya’nın taş kömürü ithalatı bu yıl 2018 yılına göre yüzde 10 oranında azalabilir.  

VDKi bu yıl dördüncü kez üstüste düşüş kaydedecek olan taş kömürü ithalatının 39 milyon ton ila 43 milyon ton arasında olmasını öngörüyor. 2018 yılında Almanya 46.7 milyon ton taş kömürü ithal etmişti.

ÜRETİM YAKLAŞIK %2 ARTTI

Birliğin öncü hesaplamalarına göre geçen yıl küresel taşkömürü ticareti de % 3,7 artarak 1,202 milyar tona çıktı. Küresel taşkömürü üretimi ise % 1,7 artarak 7,1 milyar tona çıktı. 

VDKI verilerine göre Hindistan'da üretim % 8,2 artarak 714 milyon ton oldu. Avustralya, Endonezya, Rusya ve ABD'den deniz yoluyla ihracatın ise arttığı belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler