1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Almus ve Köklüce HES’lerin devrine onay

Almus ve Köklüce HES’lerin devrine onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin işletme hakkının en yüksek teklifi sunan Gül Enerji’ye...

Almus ve Köklüce HES’lerin devrine onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin işletme hakkının en yüksek teklifi sunan Gül Enerji’ye devrini onayladı.

Elektrik üretim özelleştirmeleri kapsamında iki hidroelektrik santrali daha özel sektöre devrediliyor. Almus ve Köklüce hidroelektrik santraller ile santraller tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının, açılan ihalede en yüksek teklifi sunan Gül Enerji’ye devrine Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan onay çıktı.

Gül Enerji’nin devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya yükümlülükleri yerine getirememesi halinde santraller ve taşınmazlar, ikinci en yüksek teklifi sunan Yapısan Elektrik Üretim AŞ’ye devredilecek. Yapısan’ın da tesisleri devralmaktan imtina etmesi veya bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirememesi halinde tesisler 730 milyon 300 bin TL ile üçüncü en yüksek teklifi sunan Akörenbeli HES İşletim AŞ’ye devredilecek. Akörenbeli HES İşletim AŞ’nin de tesisleri devralmaktan kaçınması veya yükümlülüklerini yerine getirememesi halinde ise şirketlerin yatırdıkları teminatlar irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.  

İHALEDE NE OLMUŞTU? 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Almus ve Köklüce Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesine ilişkin ihale 29 Eylül 2016 tarihinde yapılmıştı. İhalede en yüksek teklifi 750 milyon 500 bin TL ile Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ sunmuştu. Yapısan Elektrik Üretim AŞ 750 milyon 200 bin TL, Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ ise 730 milyon 300 bin TL teklif etmişti. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler