1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alpaslan 2 HES işletmeye hazır 

Alpaslan 2 HES işletmeye hazır 

Muş’ta Murat Nehri üzerinde kurulan ve yılda 400 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak 280 MW’lık Alpaslan 2 Barajı ve HES işletmeye hazır hale getirildi. 

Alpaslan 2 HES işletmeye hazır 

Enerji Günlüğü - Muş’ta Murat Nehri üzerinde kurulan ve yılda 400 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak 280 MW’lık Alpaslan 2 Barajı ve HES işletmeye hazır hale getirildi. 

Devlet Su İşleri, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Muş ili Varto ilçesi sınırları içerisinde Murat Nehri üzerinde yatırımcı Murat Nehri Enerji Üretim A.Ş. tarafından inşa edilen Alpaslan 2 Barajı ve HES’in işletmeye hazır hale getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, ”Ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz. Yılda 700 Milyon kWh enerji üretecek Alpaslan 2 Barajı ve HES işletmeye hazır hale getirilmiştir. Hayırlı olsun Ülkemize." denildi. 

Alpaslan 2 Barajı ve HES Projesi inşaatı 22 Nisan 2013 tarihinde başlamıştı. Gövde tipi asfalt çekirdekli kaya dolgu olan baraj yaklaşık 1 milyar m³ su tutacak. Alpaslan 2 Barajı ve HES ile 280 MW Kurulu güçle, yılda ortalama 831,99 GWh enerji üretilecek. Bu enerji ile yaklaşık 400.000 nüfusun yıllık enerji ihtiyacını karşılanacak. Baraj ile aynı zamanda 780 000 dekar zirai arazi sulanacak, Muş ilinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler