1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alpu Termik Santrali projesi incelenecek

Alpu Termik Santrali projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi için İDK Toplantısı...

Alpu Termik Santrali projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi için İDK Toplantısı gerçekleştirilecek.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Alpu Termik Santrali ve Bu Santrale Kömür Sağlayacak Olan Rezerv Alanındaki Yeraltı Maden İşletmesi İle Kül Düzenli Depolama Tesisi projesi ile ilgili 09/02/2018 tarihinde İnceleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirilecek.

Proje konusu faaliyet kapsamında; Alpu-B Sektörü Rezerv Alanı (1.807 ha), Enerji Üretim Alanı (892,80) sınırları içerisinde 1 adet Termik Santral (116,8 ha) ve 1 adet Kül Düzenli Depolama Tesisi (281,20 ha) yer alıyor. Alpu Termik Santrali 2 üniteli olarak planlanmış olup, her bir ünite elektriksel gücü 550 MWe, mekaniksel gücü 561 MWm, ısıl gücü ise 1.247 MWt olarak tasarlandı.

ESKİŞEHİR’E 1080 MW’LIK ALPU TERMİK SANTRALİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler