1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alstom DJ Sürdürülebilirlik Endeksi`nde 3. kez yer aldı

Alstom DJ Sürdürülebilirlik Endeksi`nde 3. kez yer aldı

Enerji Günlüğü - Enerji üretimi ve iletimiyle raylı sistemaltyapısı alanlarının tanınmış markası Alstom, üçüncü kez üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik...

Alstom DJ Sürdürülebilirlik Endeksi`nde 3. kez yer aldı

Enerji Günlüğü - Enerji üretimi ve iletimiyle raylı sistemaltyapısı alanlarının tanınmış markası Alstom, üçüncü kez üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer aldı. 

Alstom, firması, şirketlerin kurumsal ve sosyal sorumluluk (CSR) girişimlerini tanıyan Dow Jones sürdürülebilirlik endeksinde (DJSI) yer aldı. Endekste yer alan endüstriyel mühendislik sektörü için 49/100 ortalamanın çok üzerinde, 77/100 not alan Alstom, 2012 yılına göre daha iyi bir derece elde etti.

ÇEVRE POLİTİKASI'NDAN YÜKSEK NOT

Alstom 2013 yılında, çevre politikası (96/100), müşteri ilişkilerinin yönetimi (95/100) ve yeni ortaya çıkan pazarlara yönelik strateji (92/100) alanlarında başarı sağlamıştı. Grup, işgücü uygulamaları göstergesinde ve insan hakları (89/100) ve tedarik zinciri yönetimi (87/100) dallarında da en iyi endüstri kategorisi derecesini elde etti.

Alstom CFO'su Nicolas Tissot, "DJSI, dünya çapındaki en uzun devam eden küresel sürdürülebilirlik referansı olup benzer yatırımcılar ve şirketler için ana referans olmuştur. Her yıl giderek ilerleme konusunda kararlı olan Alstom, CSR’deki kesintisiz gayretlerini gösteren bu dereceyi aldığı için son derece memnun" dedi.

3 BİN ŞİRKETİN PERFORMANSINI ÖLÇÜYOR

1999’da kurulan DJSI, dünya çapında 3 bin şirketin performansını değerlendiriyor. Avrupa’da 117 olmak üzere 300’den fazla şirket, ekonomik, sosyal ve ekonomik olmak üzere üç kritere dayalı olarak bu endekse seçildi. Performans analizinde; kurumsal yönetim, risk yönetimi, inovasyon, çevre, iklim değişikliği etkilerinin hafifletilmesi, tedarik zinciri standartları ve işgücü uygulamaları gibi konular değerlendiriliyor.

EN HIZLI TREN, EN BÜYÜK METRO

Alstom; enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı sistem altyapısı alanlarında global bir marka. Şirket, yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleme iddiasında. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini inşa ediyor.

ANAHTAR TESLİM PROJELER SUNUYOR

Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra Alstom, enerji iletimi için akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunuyor.

Yaklaşık 100 ülkede 93 bin çalışana istihdam sağlayan grup 2012/2013 döneminde 20 milyar Euro’nun üzerinde satış yaptı ve yaklaşık 24 milyar Euro tutarında sipariş aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler