1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alstom paylaşılamıyor

Alstom paylaşılamıyor

Enerji Günlüğü – Fransız Alstom’un hisselerini satın almak isteyen GE bir önceki teklifini iyileştirdiğini açıklarken, Siemens son teklifini 16 Haziran’a...

Alstom paylaşılamıyor

Enerji Günlüğü – Fransız Alstom’un hisselerini satın almak isteyen GE bir önceki teklifini iyileştirdiğini açıklarken, Siemens son teklifini 16 Haziran’a kadar sunacak.

Fransız şirketi Alstom’un hisselerinin satışında alıcı olan ABD’li General Electric ile Alman Siemensarasında yaşanan rekabet giderek artıyor. GE daha önce yaptığı teklifi iyileştirdiğini açıklarken Siemens, 16 Haziran’a kadar son teklifini sunacak.

General Electric yönetimi, daha öce yaptığı ve Fransız şirket tarafından reddedilen 12,35 milyar avroluk ilk teklifte iyileştirmeye gittiğini duyurdu. Ayrıca GE geçen hafta sonunda Alstom'un enerji varlıkları için yaptığı 17 milyar dolarlık teklifin tamamlanması için belirlediği nihai tarihi, Fransız yetkililerin endişelerini gidermek amacıyla 3 hafta uzattığını duyurmuştu.

Fransa Ekonomi Bakanı Montebourg da, geçen ay General Electric’in, şirketin enerji bölümünü satın almak için 12,35 milyar avroluk teklifini yeterli bulmayarak reddetmişti.

Şirket yönetimi, özellikle istihdamın korunması konusunda ilk teklife oranla iyileştirme yapıldığını belirtti ancak ayrıntı paylaşmadı.

Siemens ise son teklifini 16 Haziran’a kadar Fransız şirketine teslim edeceğini açıkladı. Siemens teklifini daha cazip hale getirmek için Alstom’un enerji bölümünün yanı sıra taşımacılık bölümüyle de ilgilendiğini, şirketi satın almak yerine ortak iş birliğine gitmek istediğini açıklamıştı.

FRANSA HÜKÜMETİ ALSTOM’U SATMAK İSTEMİYOR

Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, geçen hafta sendika temsilcileriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Alstom’un kurtarılması için “devletin hissesini artırması veya yerli sermaye katılımı ile sorunun belki de çözülebileceği” mesajını vermiş ve “A çözümü şirketin hisselerini ABD’li General Electric’in alması, B çözümü ise Alman Siemens’in alması. Belki de yerli sermayenin katılımıyla bir C çözümü bulabiliriz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yabancı sermayenin, şirketin hisselerinin önemli bir kısmını alması halinde işçi çıkartmasından endişe duyan sendikaların da devletin hissesini artırmasına destek verdiği belirtiliyor.

Fransız hükumeti geçen ay, Sermaye Piyasası Kurumu’nun satışa ilişkin devreye girmesini önermiş, Cumhurbaşkanı François Hollande da ABD ve Alman şirketleri temsilcileriyle görüşmesinde, istihdamın düşürülmemesi ve fabrikaların başka yere götürülmemesi konusunda güvence istemişti.

GE, ALSTOM TEKLİFİNDE SÜREYİ UZATTI

SİEMENS ALSTOM'U GE'YE KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler