1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alstom Türkiye`den Sırbistan`a ilk ihracatını yaptı

Alstom Türkiye`den Sırbistan`a ilk ihracatını yaptı

Enerji Günlüğü - Alstom Grid Türkiye, Sırbistan Elektrik Enerji Endüstrisi için ürettiği generatör transformatörünün sevkiyatı ileTürkiye'den Sırbistan'a...

Alstom Türkiye`den Sırbistan`a ilk ihracatını yaptı

Enerji Günlüğü - Alstom Grid Türkiye, Sırbistan Elektrik Enerji Endüstrisi için ürettiği generatör transformatörünün sevkiyatı ileTürkiye'den Sırbistan'a ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Alstom Grid Türkiye, Sırbistan'da Nikola Tesla Enerji Santrali Tent-B'de kullanılmak üzere PE EPS-Sırbistan (Public Enterprise- Electric Power Industry of Serbia/Kamu Kuruluşu - Sırbistan Elektrik Enerji Endüstrisi) için ürettiği generatör transformatörünün sevkiyatını başarıyla gerçekleştirdi.

725 MVA, 21/410 kV yükseltici transformatör şimdiye kadar Türkiye'de tasarlanan ve üretilen en büyük transformatör olma özelliğini taşıyor.

Sırbistan'ın en büyük enerji santrali kompleksi Nikola Tesla Enerji Santrali , senelik 18 TWh elektrik üretimiyle neredeyse ülkenin yarısının enerji ihtiyacını karşılıyor. Alstom'un yükseltici transformatörü, generatörden elde edilen elektriği yüksek gerilim nakil hattı ile tüketim yerine kadar ulaştıracak..

Transformatör, enerji santralinin, 400 kV Sırbistan iletim şebekesine bağlanmasında kritik bir rol oynayacak.

Bu tip transformatörler işletme ömürleri boyunca aşırı uyarılma, yüklenme ve ısınmaya maruz kalırlar. Kesintisiz güç iletimi sağlamak için Alstom, kullandığı en son teknolojiyle tüm bu parametreleri tasarım ve üretim süreçlerine entegre eder. Bu transformatör, MS-3000 on-line durum izleme sistemi ile donatılmıştır ve Nicola Tesla Enerji Santraline, güç transformatörünün performansını ve güvenli işletim koşullarını on-line değerlerdirme imkanı sunar.

SANTRAL İSTİKRARLI VE GÜVENİLİR YÜKSEK GERİLİM SİSTEMİ SUNACAK

Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörü Genel Müdürü Hakan Karadoğan "Sırbistan'ın en büyük enerji üretim şirketi PE-EPS ile çalışmaktan dolayı son derece memnunuz. Bu projeyle bu alandaki teknik bilgimiz, yüksek kalite standartlarımız ve deneyimimiz dünya genelinde bir kez daha kanıtlandı. Bu yükseltici transformatör ve en son teknoloji ürünü on-line izleme sistemi ile Nicola Tesla Santrali, tüketicilerine istikrarlı ve güvenilir yüksek gerilim sistemi sunabilecek ve santralin verimliliğini otomatik olarak arttıracaktır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler