1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alstom`dan ACWA Kırıkkale Santrali`ne iki gaz türbini

Alstom`dan ACWA Kırıkkale Santrali`ne iki gaz türbini

Enerji Günlüğü - ACWA tarafından kurulacak Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipmanlarını Alstom tedarik edecek.Alstom, ACWA tarafından...

Alstom`dan ACWA Kırıkkale Santrali`ne iki gaz türbini

Enerji Günlüğü - ACWA tarafından kurulacak Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipmanlarını Alstom tedarik edecek.

Alstom, ACWA tarafından kurulacak, 950 MW'lik Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipman tedariki ile santralin uzun dönem bakımına yönelik, toplam değeri 220 milyon Euro’nun üzerinde olan iki sözleşmeye imza attı.

Sözleşmeler kapsamında Alstom, projenin anahtar teslim mühendislik, tedarik ve yapımından (EPC) sorumlu olan Samsung Construction and Trading (SCT) şirketine, iki adet GT26 gaz türbini, iki adet atık ısı kazanı (HRSG), bir adet buhar türbini ve üç adet turbo generatör tedarik edecek. Alstom, inşaat aşamasında SCT’ye montaj ve devreye alma alanında süpervizörlük hizmetleri sunacak. Alstom ayrıca Termal Servis hizmetleri kapsamında, işletme dönemi için 20 yıla kadar uzun süreli bakım ve servis hizmetleri de sağlayacak.

Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin, Kırıkkale DKÇS'ye tedarik edilecek iki ünitenin, en son nesil Alstom GT26 gaz türbinlerinin Türkiye’deki ilk uygulaması olacağını ifade etti. Tekin, "GT26 gaz türbinleri, operasyonel esnekliği, yüksek verimliliği ve emre amadeliği ile müşterimiz için maksimum proje getirisi sağlamada kritik bir rol oynayacak" dedi.

Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Projesi; bir ACWA Power iştiraki olan ve Samsung Construction and Trading (SCT) şirketinin de hissedar olarak katıldığı ACWA Güç Elektrik İşletme ve Yönetim Sanayi ve Ticaret AŞ (ACWA Güç) tarafından geliştirildi.

Kırıkkale DKÇS'ye ekipman tedarik eden Alstom, Türkiye'de 1950'lerden bu yana faaliyet yürütüyor. Alstom'un Türkiye'deki enerji santrali referansları arasında; 320 MW gücündeki Çan Linyit Santrali, 1.340 MW gücündeki Afşin Elbistan A Linyit Santrali, 1.120 MW güce sahip Trakya (Hamitabat) Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler