1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Altek Döküm, Siverek’te güneş santrali kuracak

Altek Döküm, Siverek’te güneş santrali kuracak

Altek Döküm, üretimde ihtiyaç duyduğu elektriği karşılamak amacıyla yaklaşık 238 milyon lira yatırımla Şanlıurfa’da güneş enerji santrali kuracak. 

Altek Döküm, Siverek’te güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 24 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Altek Döküm’ün elektrik ihtiyacı için kullanılacak. 

Bakır ve bakır alaşımlı ürünlerle metal sektöründe faaliyet gösteren Altek Döküm Hadde Mamulleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Şanlıurfa İli, Siverek İlçesi, Yoğunca Mahallesi sınırları içerisinde kendisine ait 233 bin m2’lik alanda 24 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 238 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde güneş enerjisi panelleri yardımıyla elektrik enerjisi üretilmesi ve bu elektriğin iç tüketimde kullanılması planlanıyor. Santralde 55.080 adet panel, 240 adet inverter, 10 adet trafo ve 1 adet dağıtım merkezi kullanılarak 131.481.468 KWp/yıl elektrik üretilecek. 

Projenin faydalı ömrü 25 yıl olarak belirlenmekle birlikte gelişen teknolojiler ile ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirilecek revizyonlarla proje ömrü uzatılabilecek.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler