1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Altı ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

Altı ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Bitlis, Siirt, İzmir, Manisa, Giresun ve Aydın sınırları içerisinde kurulacak olan enerji nakil hatlarının yapılması amacıyla...

Altı ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Bitlis, Siirt, İzmir, Manisa, Giresun ve Aydın sınırları içerisinde kurulacak olan enerji nakil hatlarının yapılması amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), bağlantı anlaşması uyarınca kurulacak olan 154 kV Akşar Nazar HES TM-Siirt TM Enerji İletim Hattı Projesi, İzmir il sınırları içerisinde kurulacak olan Sarpıncık RES-Karaburun GIS TM Enerji Nakil Hattı Projesi, İzmir ve Manisa il sınırlarında kurulacak 380 kV Aliağa 2- Soma B Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi, Giresun'da kurulacak 154 kV Şebinkarahisar-Çamoluk Enerji İletim Hattı Projesi ve Aydın'da kurulacak kurulacak Ova RES-Nazilli TM Enerji Nakil Hattı Projesi için acele kamulaştırmalar yapacak. 

KAMULAŞTIRILACAK YERLER

154 kV Akşar Nazar HES TM-Siirt TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Bitlis'in Hizan ilçesi ile Şırnak'In Şirvan ve Aydınlar ilçeleinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

İzmir il sınırları içerisinde kurulacak olan 26416,54 metre uzunluğundaki Sarpıncık RES-Karaburun GIS TM Enerji Nakil Hattı Projesi kapsamında Karaburun ilçesine bağlı Hasseki, Salman, Parlak ve Küçükbahçe köylerindeki güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Aydın'da kurulacak kurulacak 19609,36 metre uzunluğundaki Ova RES-Nazilli TM Enerji Nakil Hattı Projesi kapsamında Sultanhisar ilçesine bağlı Malgaçemir, Malgamustafa, Uzunlar, İncealan ve Demirhan köyleri, Köşk ilçesine bağlı Sarıçam Köyü, Nazilli ilçesine bağlı Yaylapınar, İsabeyli, Ocaklı ve Dallıca köylerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

İzmir ve Manisa il sınırlarında kurulacak 380 kV Aliağa 2- Soma B Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında İzmir'in Aliağa, Kınık ve Bergama ilçeleri ile Manisa'nın Soma ilçesinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Giresun'da kurulacak 154 kV Şebinkarahisar-Çamoluk Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Giresun ili Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler