1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Altınbaş Üniversitesi’nde Elektrikli Araç Araştırma Merkezi kuruldu

Altınbaş Üniversitesi’nde Elektrikli Araç Araştırma Merkezi kuruldu

Altınbaş Üniversitesi’nde Elektrikli ve Otonom Araçlar Araştırma Merkezi kuruldu. 

Altınbaş Üniversitesi’nde Elektrikli Araç Araştırma Merkezi kuruldu

Enerji Günlüğü - Altınbaş Üniversitesi’nde Elektrikli ve Otonom Araçlar Araştırma Merkezi kuruldu. 

Altınbaş Üniversitesi bünyesinde Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. 

Merkezin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan Yönetmelik, Altınbaş Üniversitesi tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Merkezde aşağıda listelenen çalışmalar yürütülecek. 

  • Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçlarının geliştirilmesi ile ilgili Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek. 
  • Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları teknolojilerinde katma değerli yüksek teknoloji çözümleri üretilecek. 
  • Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları alanında yeni nesil yetişmiş nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak üzere eğitim programları tasarlanacak; kurslar düzenlenecek. 
  • Paydaş platformları, eğitim programları, sertifika programları, çalıştaylar, toplantılar, seminerler, konferanslar, kongreler ve ödül programları düzenlenecek. 
  • Elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçları konularında ortaklıklar oluşturulacak; proje üretilecek; iş ve hizmet modelleri geliştirilecek. Ulusal veya uluslararası fonlar ve destekler aracılığı ile projeler gerçekleştirilecek.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler