1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Altınel Dilovası'ndaki petrol depolama kapasitesini arttıracak

Altınel Dilovası'ndaki petrol depolama kapasitesini arttıracak

Altınel Liman, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama kapasitesini 20 ilave tank ile 105.227 metreküpe çıkaracak.

Altınel Dilovası'ndaki petrol depolama kapasitesini arttıracak

 

Enerji Günlüğü - Altınel Liman, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama kapasitesini 20 ilave tank ile 105.227 metreküpe çıkaracak.

1988 yılından bu yana liman işletmeciliği yapan Altıntel Liman ve Terminal İşletmeleri A.Ş. tarafından Kocaeli İli, Dilovası İlçesi, Fatih Mahallesi’nde 20 Adet Kimyasal Madde Depolama Tankı İlavesi (23.500 m3) Projesi yapılması planlanıyor.

45 milyon lira değerindeki proje kapsamında, şirketin petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama alanında mevcut durumda 63 adet tanka 20 tank ilave edilerek mevcutta olan depolama kapasitesinde 23.500 m3’lük bir artış olacak. Böylelikle söz konusu proje tamamlandığında tesisin toplam kimyasal madde depolama kapasitesi 83 tank ile birlikte 105.227 m3 olacak. 

Limana gelen sıvı yükler sahilde bulunan iskeleden kapalı devre boru hatları vasıtasıyla tanklara dolduruluyor. Tahliye, gelen gemilerin pompaları vasıtasıyla yapılıyor. Tanklara depo edilen bu yükler talep üzerine kapalı devre boru hatları ile kara/deniz tankerlerine veya varillere doldurularak sevk ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler