1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Altınsu Elektrik, Maraş’a 4 MW’lık Sisne HES kuracak

Altınsu Elektrik, Maraş’a 4 MW’lık Sisne HES kuracak

Enerji Günlüğü - Altınsu Elektrik, Kahramanmaraş’ta 4,20 MW kapasiteli Sisne HES kurmayı planlıyor.Altunsu Elektrik Üretim Tic. Ve San. Ltd. Şti. tarafından...

Altınsu Elektrik, Maraş’a 4 MW’lık Sisne HES kuracak

Enerji Günlüğü - Altınsu Elektrik, Kahramanmaraş’ta 4,20 MW kapasiteli Sisne HES kurmayı planlıyor.

Altunsu Elektrik Üretim Tic. Ve San. Ltd. Şti. tarafından Türkiye'nin güney kısmında Doğu Akdeniz Bölgesinde olup Kahramanmaraş İlinin kuş uçumu 40 km batısında yer alan Şahinkaya Mahallesi’nin 5 km kuzey batısında, 4,33 MWm-4,20 MWe toplam kurulu gücünde Sisne Regülatörü ve HES Projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

6.690.235 dolarlık proje kapsamında sisne regülatörü, derivasyon tesisleri, dolusavak, çökeltim havuzu, iletim hattı, yükleme havuzu, cebri boru, santral binası, kuyruk suyu kanalı ve şalt sahası kurulması planlanıyor. 

Santralda 6.3 kV gerilim seviyesinde üretilen enerji, ünite transformatörleri vasıtası ile 34,5 kV gerilim seviyesine yükseltilerek 34,5 kV şalta aktarılmakta ve 10 km’lik tek devre 266800 MCM iletkenli enerji nakil hattı ile Kahramanmaraş İli Tekir Mahallesi mevcut Dağıtım merkezine bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler