1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Altınyağ AŞ enerji sektörüne yöneliyor

Altınyağ AŞ enerji sektörüne yöneliyor

Altınyağ Kombinaları AŞ,  faaliyetlerini madencilik ve enerji sektörlerinde yoğunlaştırmak üzere unvanını değiştirdi. 

Altınyağ AŞ enerji sektörüne yöneliyor

Enerji günlüğü - Altınyağ Kombinaları AŞ,  faaliyetlerini madencilik ve enerji sektörlerinde yoğunlaştırmak üzere unvanını değiştirdi. 

Bitkisel yağ üretimi ve satışıyla uğraşan Altınyağ Kombinaları AŞ, madencilik ve enerji sektörlerine yoğunlaşacağı için faaliyet alanı değişikliğine giderek unvanını değiştirdi. 

Şirket, ana sözleşmesindeki amaç/konu başlığındaki değişiklik işlemlerinin tamamlanmasıyla unvanını da Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ olarak değiştirdi. Unvan değişikliği 13 Ağustos 2020 itibarıyla İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilerek, yürürlük kazandı. 

BİYODİZEL HAMMADDESİ ÜRETİYOR

Şirket 2012 yılında biyodizel yakıt üretimine yönelik yarı rafine bitkisel yağ üretimine başlamış; ürünlerini enerji, kimya ve boya sektörlerinin de kullanımına sunarak faaliyet kapsamını genişletmişti. Altınyağ AŞ Bu süreçte ayçicek tohumu, soya fasulyesi, kanola tohumu, keten tohumu, ketencik tohumu, mısırözü tohumu gibi bitkisel yağlı tohumlardan ham yağ, yarı rafine ve tam rafine yağ ile yem sektörünün ihtiyacı olan küspe üretimini de sürdürdü.

Altınyağ AŞ’nin bünyesinde 1980 yılında kurulan Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ve Altınyağ Biodizel Petrol Ürünleri Enerji Üretim AŞ unvanlı iki şirket bulunuyor. Gürtaş AŞ, yem üretimi ve hayvancılık alanında faaliyet göstermiş, ancak 2013 yılında faaliyetlerini durdurmuştu. Gürtaş AŞ, 2018’de İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan gayrimenkulü ile makine parkının tamamını Yakamoz Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 27.500.000 Dolar + KDV bedelle sattı. 

40 ülkeye ihracat yapan Altınyağ AŞ’nin 105 milyon liralık ödenmiş sermayesi bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler