1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Altınyağ Malkara madenindeki 64 parseli Batı Trakya AŞ’ye satacak

Altınyağ Malkara madenindeki 64 parseli Batı Trakya AŞ’ye satacak

Altınyağ Madencilik, Malkara’daki maden sahasının kömür bulunmayan parsellerini Batı Trakya Madencilik’e satacak. 

Altınyağ Malkara madenindeki 64 parseli Batı Trakya AŞ’ye satacak

Enerji Günlüğü - Altınyağ Madencilik, Malkara’daki maden sahasının kömür bulunmayan parsellerini Batı Trakya Madencilik’e satacak. 

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) ihaleyle satın aldığı Tekirdağ, Malkara’daki maden sahası ve bölgesinde bulunan toplam 88 adet arsanın, 30527 ruhsat nolu kömür maden sahasının dışında kalan bölgelerdeki, kömür madeni bulunmayan ve daha önce şantiye, eski döküm alanları ile eski imalat alanları olarak kullanılmış 64 adet ve 431.838 m2 yüz ölçümüne sahip parselleri KDV dahil 30.627.000 lira bedelle Batı Trakya Madencilik AŞ'ye satacak. 

Batı Trakya Madencilik AŞ, arazilerin bedelini 2.000.000 lirası peşin olarak, kalan 30.627.000 lirasını ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödeyecek. 

Satılacak arazilerin Altınyağ Madencilik’in mal varlığının kayıtlı değerinin aktif varlık toplamına oranı %4,20 olarak; işlem tutarı ise, son altı aylık dönem içinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması dikkate alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranı %6,49 olarak bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler