1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Altunyaldız: Türkiye enerjide doğru adımlar atmalı

Altunyaldız: Türkiye enerjide doğru adımlar atmalı

Enerji Günlüğü - TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, küresel enerji oyununun kuralları yeniden koyulurken Türkiye’nin doğur adımlar atmak...

Altunyaldız: Türkiye enerjide doğru adımlar atmalı

Enerji Günlüğü - TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, küresel enerji oyununun kuralları yeniden koyulurken Türkiye’nin doğur adımlar atmak zorunda olduğunu vurguladı. 

9. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı EIF 2016 bugün Ankara ATO Kongres Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılışta TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve TPAO Genel Müdürü Besim Şişman birer konuşma yaptılar. 

Dönmez: Gaz ticareti platformu 2017'ye hazır. TIKLAYINIZ!

YENİLENEBİLİRE ÖNCELİK ŞART

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız konuşmasında Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna atıfla, 2017 yılında enerji yatırımlarında düşme beklendiğini ifade etti. Bu konuda dışa bağımlı bir ülke konumundaki Türkiye’de son 13 yılda enerji tüketiminin 2.5 kat arttığına işaret eden Altunyaldız, “OECD içinde 1. Olduk. Dünyada Çin’den sonra ikinci olduk. Yenilenebilir enerjiye öncelik vermek zorundayız.” 

ENERJİ AKIMININ MERKEZİ OLMA YOLNUDA

Küresel enerji oyunu yeniden kurgulanırken Türkiye’nin doğru adımlar atmak zorunda olduğunu ifade eden Ziya Altunyaldız şöyle dedi: 

“Nükleer uzun dönem tartışılmasına rağmen bizim için özellikle Paris İklim Sözleşmesi’nden sonra olmazsa olmaz hale geldi. Enerji arz güvenliği de bir o kadar önemli. Küresel enerjinin kuralları belirlenirken Türkiye Cumhuriyeti adımlarını doğru atmalı. Dönüşüme hızlı ayak uydurabilmeli. Yerli ekipmanlarla yatırımların gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Küresel enerji akımının merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler