1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amasra`daki maden göçüğünde iki ölü

Amasra`daki maden göçüğünde iki ölü

Enerji Günlüğü - Amasra'daki bir kömür ocağında yaşanan göçük sonucunda 2 işçi hayatını kaybetti. sendika.org sitesinin haberine göre,...

Amasra`daki maden göçüğünde iki ölü

Enerji Günlüğü - Amasra'daki bir kömür ocağında yaşanan göçük sonucunda 2 işçi hayatını kaybetti. 

sendika.org sitesinin haberine göre, Bartın’ın Amasra ilçesindeki Tarlaağzı köyünde son iki aydaki iki göçükte iki işçiye mezar olan Hattat Holding’e ait HEMA Madeni’nde bir kez daha göçük yaşandı. Saat 04.30 sularında maden ocağının 300 metre altında galeri açma çalışması sırasında tavan çöktü ve göçük meydana geldi.

Çalışmaları yürüten işçilerden 5’i kaçarak kurtulmayı başarırken, 3 işçi ise göçük altında kaldı. Kayaların arasındaki boşlukta kalan işçilerden 40 yaşındaki Shouping Sun, arkadaşları tarafından kurtarılarak Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Diğer iki işçi 37 yaşındaki Shoujle Sun ve 38 yaşındaki Maoshun Yang’ın ise yaklaşık 4 saat sonra  cansız bedenlerine ulaşıldı.

İş cinayetlerinin ardından HEMA yetkilileri basının sorduğu sorulara, “Madeni Çin şirketi işletiyor, gidin onlara sorun” yanıtı verdi.

İşçiler, güvenlikleri için dün şirketle görüştü

Öte yandan madende çalışan Çinli işçilerin, Ermenek’teki işçi katliamının ardından maden ocağındaki işçi güvenliği önlemlerinin artırılması için dün şirket yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi.

HEMA: İşçi kanıyla madenciliğe devam

Hattat Holding’e ait HEMA Madeni’nin sicili ise her geçen ay daha da kabarıyor. 27 Ağustos ve 19 Eylül günlerinde maden ocağındaki galeri çalışmaları sırasında yine göçükler yaşanmış, her iki göçükte güvenliği alınmayan işçiler ölüme terk edilmiş, işçilerden ikisi ise ölmüştü.

Bartınlıların, Amasra’ya geldiği günden bu yana tek gram kömür çıkartmayıp termik santral peşinde olduğunu söylediği HEMA A.Ş’nin madenlerinde bugüne 8’i Çinli olmak üzere 11 işçi yaşamını yitirdi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler