1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amasya Suluova’da kömür ocağı işletilecek

Amasya Suluova’da kömür ocağı işletilecek

Yeni Anadolu Madencilik, yaklaşık 10 milyon TL yatırımlar Amasya’da kömür ocağı işletecek. Ocaktan yılda 400 bin ton tüvenan kömür üretilecek.

Amasya Suluova’da kömür ocağı işletilecek

Enerji Günlüğü - Amasya’nın Suluova ilçesinde açılacak kömür ocağında yılda 400 bin ton tüvenan kömür üretilecek.

Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri San. Tic. A.Ş. tarafından Amasya İli, Suluova İlçesi, 201200570 ruhsat numaralı sahada yeraltı kömür ocağı işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 10 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında, 23,59 hektarlık alanda kömür ocağı dışında lavvar, eleme ve paketleme tesisi de kurulacak. Ocakta yılda 10 bin kg patlayıcı kullanılarak 400 bin ton/yıl tüvenan kömür üretilecek. Ayrıca 40.000,00 ton pasa oluşumu, 10.000,00 ton/yıl şlam kömür üretimi, oluşması öngörülüyor. Yine, 1.000 ton/gün kapasiteli lavvar tesisi ile 2.000 ton/gün kapasiteli paketleme tesisi kurulacak.

OCAĞIN İŞLEYİŞİ

Yeraltı kömür ocağından çıkarılan tüvenan kömür bant konveyörler tarafından, besleyici bunkere oradan da lavvar (kömür hazırlama) tesisine taşınacak. Burada kömür iri taneli ve ince taneli olmak üzere boyutlara ayrılacak. Kömür, lavvarda yıkandıktan sonra paketleme ünitesine taşınacak. Kömür yıkama işleminden sonra toz, fındık, ceviz kömür olarak adlandırılan 3 farklı boyuta ayrılacak. Paketleme ünitesine giden kömür torbalanacak ve sevkiyat için kamyonlara yüklenecek. Toz olarak çıkan kömür ise dökme olarak piyasaya arz edilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler