1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amasya'da Kömür Ocağı kurulacak

Amasya'da Kömür Ocağı kurulacak

Enerji Günlüğü - Amasya'da üretilmeye değer kömür rezervine rastlanan 20057880 nolu IV. Grup maden sahasında “Kömür Ocağı” işletilecek.Amasya İli,...

Amasya'da Kömür Ocağı kurulacak

Enerji Günlüğü - Amasya'da üretilmeye değer kömür rezervine rastlanan 20057880 nolu IV. Grup maden sahasında “Kömür Ocağı” işletilecek.

Amasya İli, Suluova İlçesi, Oğulbağı Köyü'nde yapılan incelemeler sonucunda üretilmeye değer kömür rezervine rastlanan 20057880 numaralı IV. Grup Maden Sahasında 55,37 hektarlık alanda Mevlüt Çelik tarafından 300 bin TL yatırımla kömür ocağı işletilmesi planlanıyor. 

Maden sahası içerisinde 59,93 hektarlık alan için daha önce “Kömür ocağı ve Yıkama – Eleme – Paketleme Tesisi” projesi hazırlandı ancak DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü nedeni ile dosya iade edildi. Sonraki süreçte proje alanı, “Saluca Pompaj Sulama Sahası” dışında kalacak şekilde küçültülerek revize edildi.

Projede yıllık kömür üretim miktarı 20.000 ton olacak. Kömür üretiminin yaklaşık % 80 verimle gerçekleştirilebileceği göz önünde bulundurulduğunda 20.000 ton kömür cevherinin üretilebilmesi için yılda 25.000 ton malzeme sökülecek, böylece yılda 5.000 ton pasa malzemesi açığa çıkacak. 

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Amasya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler