1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Amazon yenilenebilir elektriği için yeni anlaşmalar yaptı

Amazon yenilenebilir elektriği için yeni anlaşmalar yaptı

ABD’li e-ticaret devi Amazon, veri merkezlerinde ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlamak üzere ABD, Avrupa ve Avustralya'da yaklaşık 300 MW’lık proje ile anlaştı.

Amazon yenilenebilir elektriği için yeni anlaşmalar yaptı

Enerji Günlüğü - ABD’li e-ticaret devi Amazon, veri merkezlerinde ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlamak üzere ABD, Avrupa ve Avustralya'da yaklaşık 300 MW’lık proje ile anlaştı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli e-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon, 2030 için belirlediği %100 yenilenebilir enerji hedefi doğrultusunda adımlar atmaya devam ediyor. Şirket,  ABD, Avrupa ve Avustralya'da 297 MW kapasiteli dört yenilenebilir enerji projesine dahil oldu. Bu projelerle şirket, Amazon Web Services (AWS) tarafından işletilen veri merkezlerinde kullanılmak üzere bu tesislerden yılda yaklaşık 840.000 MWh elektrik sağlayacak.

2021'de İspanya’da faaliyete geçecek 50 MW’lık güneş enerjisi santrali ile sözleşmeye varan firma, Virginia'da yaptığı 65 MW’lık satın alma ile ABD merkezli yenilenebilir enerji projesi sayısını 11'e çıkardı. Avustralya’dan 60 MW’lık bir güneş enerjisi sözleşmesi duyuran şirket, 2022'de faaliyete başlayacak İsveç merkezli rüzgâr projesinden de 122 MW satın alacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler